Премиерът Николай Денков не смята, че има партии и политици в

...
Премиерът Николай Денков не смята, че има партии и политици в
Коментари Харесай

Николай Денков отрече политици да ни саботират за Шенген


Премиерът Николай Денков не счита, че има партии и политици в България, които да саботират приемането на България в Шенген. " Не мисля, че има такова нещо, тъй като това би било прекомерно съществено национално изменничество ", съобщи министър-председателят в отговор на въпрос на News.bg преди да вземе присъединяване във на Националното съдружие на общините на Република България (НСОРБ) за общински мандат 2023-2027 година

Той изясни, че това, което държавното управление продължава да упорства, е, че договарянията за Шенген би трябвало да продължат до последния вероятен миг, има още какво да се предоговори. Продължават срещите - през днешния ден е имало среща на някои от външните министри, а в идващите дни Денков ще се види с канцлера на Австрия. Преговорите за Шенген не са завършили, безапелационен бе министър председателят.

По думите му специфични условия за приемането на България в Шенген няма да се одобряват.

На въпрос дали ще повлияе на приемането на България в Шенген, Денков разяснява, че се търсят общоевропейски решения. Той чака полемиката на европейско равнище да завърши с решение за Шенгенското пространство, което България да приложи.

Министър-председателят разяснява и други настоящо политически тематики - Бюджет 2024 и.

Денков чака да се одобри един уравновесен Бюджет 2024 година

Премиерът изясни, че не знае и по какъв начин са протекли диалозите сред здравния министър проф. Христо Хинков и управлението на болница " Пирогов ", които се организираха през днешния ден в незабавната болница.
 Депутатите подхванаха Бюджет 2024
Депутатите подхванаха Бюджет 2024

На първо четене
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР